Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/00/147100/lillebror.bossefoto.se/public_html/wordpress/wp-content/themes/canvas/functions/admin-hooks.php on line 160

Hotelldöden och mot Pingyao

I dag skulle vi egentligen suttit på vårt plan hem. Hem så vi hade kunnat fira jul- och nyår hemma. Istället så är vi nu kvar här i Taiyuan och på vårt hotell. Här har vi idag i stort sett bara varit och inte gjort någonting. Vi gick inte ens ut eller ner till restaurangen och åt lunch utan vi köpte nudlar i en butik och smaskade i oss… Ja, tvättat har vi gjort och Isac har spelat på Iphone så ögonen nog trillade ut…

Man märker även att det här livet påverkar Isac negativt. Han är som vi uttråkade och väntar på att få träffa sin lillebror nu. I dag var det extra tydligt för han ville inte alls lyssna på vad vi sa till honom. Sa vi åt honom att vara tyst när vi talade i telefon så var det som att säga – skrik gärna lite o s v. Men vi kan inte vara för hård mot honom. Vi förstår verkligen att han behöver annan stimulans och att få träffa andra som pratar svenska mer än mamma och pappa. Framförallt saknar nog han att få leka med andra barn. För vår egen del så säger vi bara tack och lov för att vi har en egen dator med oss. Med den så kan vi hålla kontakten med er där hemma, blogga, läsa nyheter, spela Spotify, ringa med Skype men framförallt sköta e-post och andra handlingar som har krävts i vår nya process. Vi vet inte hur det hade gått om vi inte haft den. Inte hade det blivit lättare i alla fall, den saken är klar.

Vi har dock bestämt att vi ska åka ut på en lite tur i morgon, till Pingyao, med tåg (tar ca 1 ½ timme och kostar ca 20 SEK per person för biljetterna…). Pingyao är känt för sin välbevarade stadskärna från Ming- och Qingdynastierna och UNESCO förklarade staden vara en del av världsarvet år 1997. På grund av sin unika arkitektur har många kinesiska filmer spelats in i staden och dess omgivning.

Det var vår guide Sylvia som kom till vårt hotellrum i dag och föreslog att vi skulle försöka bryta tristessen här och i stället få lite kinesisk kultur till livs. Något som vi tyckte lät som en utomordentligt bra idé då det inte finns så mycket mer att se här i Taiyuan. Så vi kommer åka i morgon eftermiddag och komma tillbaka på söndag så att vi hinner förbereda för måndagen då vi förhoppningsvis nu ska få träffa vår son. Det kommer även innebära att vi inte kommer ha tillgång till internet så bloggen kommer ligga nere ett par dagar. Vi kommer alltså även fira vår julafton i Pingyao men det är väl där jultomten bor :-)

Vi diskuterade även idag om hur vi skulle göra med vårt hotellrum och kom fram till att vi ska byta ner oss. I dag bor vi i en suite och som kostar ca 200 USD/dygn. Istället ska vi ta ett standardrum som kostar 100 USD då vi redan har fått stora extrakostnader pga allt som hänt. Förhoppningsvis ska vi få tillbaka större delen av våra extrakostnader av en fond som finns hos Adoptionscentrum. En fond som täcker våra nödvändiga levnadsomkostnader som vi fått extra. Även reseomkostnader kan täckas in där. Känns skönt att veta att den finns för det är nog med allt annat utan att man även ska behöva känna att ekonomin sätts i gungning.

När man nu går så här och inte har något speciellt att göra så har man både sina ljusa och mörka tankestunder. De ljusa är att vi äntligen ska få träffa vår son på måndag och att vi även kommer kunna åka hem torsdagen den 5/1. De här är det härliga och ljusa.

De mörka är att damen på Civil Affair kommer hitta på något mer som gör det kommer dröja ytterligare tills vi äntligen kommer ses. Det är inte omöjligt med tanke på hur hon har betett sig tidigare och den inställning som hon verkar ha. Men man kan inte annat än försöka slå bort dem och tänka att det ändå kommer ordna sig. Ser man enkelt på det så är det bara en kort tid i våra liv och att man förhoppningsvis kommer få ett långt och lyckligt liv med 2 söner inom kort :-)

Ja, våra vänner. Vi vill här ifrån Kina nu önska er en riktigt God Jul med allt det hör den till.
Vi kommer som sagt snart koppla ner oss så vi återkommer igen på söndag.

Ha det så bra!
Bosse, Helena och Isac

18 Responses to Hotelldöden och mot Pingyao

 1. Carina Sterner 22 december, 2011 at 06:13 #

  Ha en riktigt God Jul och Gott Nytt år på er
  skönt att ni kan få lite annan förströelse än att bara sitta på hotellet och vänta.

  Kramar från Sterner

 2. Anna, Toni & Elliot 22 december, 2011 at 07:56 #

  Kram och GOD JUL till er ! Bra beslut att se nåt annat:o)
  Håll humöret uppe….

  Vi tänker på er, och säger Hej till Isac varje måltid då vi har den fina fotoplanschen inramad på köksväggen.
  KRAM

 3. Eva 22 december, 2011 at 09:54 #

  Jag önskar er en så bra Jul som det går.
  Måsen/jag finns för er när ni kommer hem.
  Isac längtar och vi längtar efter honom.
  Kram Eva

 4. Therese o Per 22 december, 2011 at 10:50 #

  Ha en riktigt god jul och förhoppningsvis får ni den bästa julklappen, en lillebror att ta med hem för ett fantastiskt gott nytt år!!

 5. inger Carlansson 22 december, 2011 at 11:41 #

  Hörde också att tomten bor i Pingyao..så hoppas ni träffar honom.
  Skönt att få komma iväg och se nåt annat. Så en riktigt God Jul till er
  Och en extra julkram till Isac.
  Kram Inger o Peter

 6. Fam Lindgren 23 december, 2011 at 08:35 #

  Bra beslut att göra något! – det kan vara så destruktivt med att bara vänta i händerna på andra. Vi håller alla tummar för att ni kommer iväg alla 4 den 5:e och sedan kan få en God Jul och Gott nytt år hemma. Kinesiska nyåret brukar ju inträffa i slutet av januari… Försök aktivera er med något varje dag och försök inte tänka på morgondagen den kan ni inte göra något åt. Lättare sagt än gjort men det låter som ni tappat lite stuns, förståeligt men kämpa på lite till! Det kommer ordna sig för er!
  Hälsa Isac från oss och Charlie speciellt, vi tänker på er och skickar er kärlek och energi.
  Kramar Maria, Fredrik och Charlie

 7. Sofie Johansson 23 december, 2011 at 09:26 #

  Måste vara hemskt att bara vänta och vänta och framförallt att sysselsätta Isac och hålla skenet uppe för honom. Jag kan tänka mig att det finns mycket känslor inombords er som kokar som ni får hålla inne för Isac’s skull. Att fira jul på hotellrum ofriviligt måste kännas jobbigt men nu vet ni att något spännande väntar bortom hörnet… Svårare att motivera Isac om detta. Det har blivit en jobbig tid för honom innan lillebror kommer så det är bara att hoppas att allt flyter på nu framöver så ni får åka hem enligt tidsplanen.
  Önskar er en riktigt God Jul eller 聖誕節快樂 som det heter på Kinesiska och hoppas att tomten håller sig kvar i Gullbrandstorp tills ni kommer hem. Vill Isac komma och leka i trettonhelgen så är vi hemma. Det är bara att ringa…
  Lycka till och njut av Pingyao! Ni får uppleva mycket av Kina.

  Massor av tomtekramar från Vilshärad!

 8. Lin Berndtsson 23 december, 2011 at 11:28 #

  Hej på er!
  Jag har läst eran blog gång på gång men jag hittar inte några bra ord eller bra sätt att skriva någonting på. Alla kan få jobbiga tider i livet men jag hoppas ni fortsätter med positiva tankar för att kunna gå igenom denna svårt tid. Här jag vill önskar er en God Jul och Gott nytt år. Lycka till på måndag!!!
  All My best!!!!!!!!!!!!!!!!
  Kram Lin

 9. Jannike 23 december, 2011 at 12:27 #

  God Jul! Hoppas att Ni får möjlighet till avkoppling under dessa dagar som är kvar tills lillebror kommer. Försök, även om det är tungt, att tro på att Er efterlängtade son, och lillebror kommer på måndag.
  Vi håller allt var vi kan HÅRT!
  Önskar, Tror och Hoppas för Er skull.
  Varma julkramar från Onsjö

 10. Annika MJ 23 december, 2011 at 05:15 #

  Jag vill bara passa på att önska er en riktigt GOD JUL, så bra den nu kan bli. Men det viktiga är att ni är tillsammans, sen att det blir lite konstigt i år uppvägs ju med att ni kommer att få träffa er son på måndag. Hoppas det blir en bra utflykt så ser vi fram emot nästa inlägg. Kramar i massor. Annika

 11. Lotta Stolth 23 december, 2011 at 07:22 #

  God Jul, och hoppas att utflykten blir toppen, tänker på er varje dag och väntar på att få läsa er blogg när ni träffat lillebror, klart att det kommer att gå bra, mer otur kan ni inte ha.
  Kramar

 12. Charlothe 23 december, 2011 at 11:17 #

  Ha en riktigt GOd Jul och hoppas att ni kan njuta lite av helgen :)

  Kram Charlothe

 13. Morgan 23 december, 2011 at 11:30 #

  God Jul! :)

 14. emelie och niklas jörnsby 24 december, 2011 at 10:54 #

  Hej!
  Hoppas att ni fick träffa tomten och att han hade någon julklapp till er i väntan på er efterlängtade lillebror.

  Vi håller tummarna så hårt vi kan för att allt llöser sig så att ni kommer hem den 5:e, tillsammmans med er nya familjemedlem.

  Varma julkramar från oss hemma i Frennarp.

 15. Lina på jobbet. 24 december, 2011 at 09:59 #

  Gooooood jul.

 16. Linda Sporre 25 december, 2011 at 12:25 #

  God Jul! Hoppas ni får fira en mysig jul trots allt som hänt och trots er långa väntan på Lillebror. Håller tummarna för att ni verkligen får träffa honom på måndag. Kram

 17. Thomas Bigert 25 december, 2011 at 12:58 #

  Hej!

  I stöket på hemmaplan missade jag helt att följa din blogg och det är med förskräckelse och sorg i hjärtat jag läser ifatt.

  Hur landar man i kropp och själ efter en sådan berg och dalbana?

  Jag läste det som en spännande bok men till slut gick det in i hjärnan att att det var på riktigt. Det gick först inte att ta in, det var för mycket.

  Skulle verkligen vilja vara med och stödja er när ni behövde det som mest, men så blev det inte.

  Att hålla sig kall i en helt annan kultur när man är så utsatt och ta beslut som ingen ska behöva ta…

  Till det positiva; Nu är det jul. Idag strålande solsken och 6 plusgrader. Kände på solen lite före Kalle. Tog några bilder. Känns som en härlig vårdag och det är fullt drag på fåglarna. Katterna känner det också och studsar runt som om de vore på kosläpp.

  Nu har ni en familj till som är med er på er resa. Du vet var vi finns. Vad som helst.

  Mvh
  Bigert’s

 18. Linda 25 december, 2011 at 04:44 #

  Varma hälsningar till er något annorlunda jul. Det finns inget som är värre än när man ser att barnen inte har det bra. Tyvärr känner de också när vi inte mår bra. Så försök att hålla modet uppe det är det som gynnar Isak mest. Jag tror dock att julen kommer att vara er så mycket mer kärt i framtiden.

  Tyvärr har jag inget bra tips för att hålla ångan upp. Vi vuxna kan kanske visualisera. Barn är sämre på det. Kram Linda

Kommentera