Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/00/147100/lillebror.bossefoto.se/public_html/wordpress/wp-content/themes/canvas/functions/admin-hooks.php on line 160

Nyårsafton 2011

I dag är det nyårsafton. I alla fall i den del av världen som vi kommer ifrån och normalt lever i…..
Känslan av att befinna sig här, i Kina och Beijing, den här dagen är en smula underlig. Visst, många åker iväg tillsammans och firar nyår på annan ort än hemma. Men det är ju frivilligt. Vi är här av helt andra skäl och som ni som har följt bloggen förstår.

Dock – vi går in i ett nytt år som en ny och större familj. Vi har varandra och det är stort. Något över att skjuta raketer och dricka nyårsbubbel. På så vis spelar det inte någon roll om vi är på Hallavägen 24 eller här på Novotel och äter nudlar till nyårslunch och kinamat som nyårsmiddag :-) Men missförstå inte – vi längtar verkligen hem vilket den här bilden kanske lite symboliskt visar:

Isac ser ut genom fönstret på hotellet och ber om att vi ska få komma hem....

Idag hade vi först tänkt att vi skulle åka till Beijing Zoo och spendera dagen där. Detta då vi fått rådet att försöka göra det före ”Spring Festival” som börjar här i morgon. För då är alla lediga och det kommer vara folk överallt har man varnat oss. Men Hannes var väldigt hostig och rosslig i natt och även Helena har börjat känna av en förkylning (Bosses däremot är nu borta). Vi skulle även få besök av Christina Wang, AC:s kontaktperson, under förmiddagen (oklart när) vilket gjorde att vi bestämde att vi tar en innedag så sjuklingarna får kurera sig.

Så det har vi gjort men vi har nu ett större hotellrum igen så vi slipper gå på varandra. Finns även utrymme för barnen att leka på. Även om Isac helst av allt vill ligga och spela på Bosses Iphone…. Är väl ytterligare en sak som vi får ta tu med när vi kommer hem – att stoppa detta spelberoende :-) Nu försöker vi ändå hålla det på rimlig nivå men med tanke på vilken situation vi är i så har det varit en gåva att ha det med. Isac har haft något i alla fall att se framemot – sina spelstunder.

Christina kom senare delen av förmiddagen. Hon hade fastnat i trafiken vilket hon även skickat SMS om. När hon kom så blev hon förtjust i Hannes direkt och sa att han är/kommer bli mycket smart. Detta då hans huvudform enligt kinesisk tro säger att de blir det. Och nog för att de kan ha rätt. Han ligger väldigt långt framme i mycket tycker vi och förstår väldigt mycket. Han har ett otroligt kom ihåg och han är inte lätt att lura i den mån man nu försöker göra det genom att hålla undan saker för honom. Datorn har han redan förstått hur han ska göra för att använda musen och enligt fostermamman så gillar han att köra med radiostyrda bilar och flygplan (!). Alltså inga med sladdar utan radiostyrda….. Något som vi har fått se bilder på genom den fotopärm vi fick av barnhemmet. Ja, vi får väl se när vi kommer hem. Misstänker att vi kommer få lite att stå i med detta älskade barn :-)

Hon frågade även vidare lite om hur vi haft det med Hannes samt beklagade situationen vi hamnat i. Men som vi sa till henne – kanske är det meningen att vissa saker ska ske med tanke på hur lyckliga vi nu är med vår kära älskade Hannes. Vi pratade även med henne om de kostnader som vi ska få betala för vår extra tid här. Vi har fått besked från AC:s landsasvarige hemma i Sverige att vi ska vägra betala några kostnader som är förknippade med vår guide Sylvia. De kommer de ta och det är något som ska faktureras dem. Inte oss. Så är det något problem med detta ska vi hänvisa till henne och ge telefonnumret till henne. Även om hon nu har semester. Men detta hade Christina nu även fått information om så hon skulle ta det med den ansvarige för CTWS. Är ju en hel del pengar som kommer krävas av oss så vi vill att det blir korrekt.

Helena har sin vana trogen gärna kontroll så hon har gjort ett Exceldokument där vi har uppskattat tiden och vilka olika kostander vi ska ta. Något som både Bosse och Christina var tacksamma för nu. Detta dokument ville Christina nu att vi skulle skicka till både henne och CTWS. Märkligt på sätt och vis. Det är ju de som borde skicka en specifikation på vad det kräver oss på men de har väl kanske inte fått in allt och vill få det klart så snart som möjligt. Tråkigt i alla fall att vi ska behöva ha kontroll även på detta i allt annat.

Efter Christina gått gick vi igenom dokumentet igen innan vi tills slut skickade iväg det till dem. Bosse gick därefter ut på jakt efter en mössa åt Hannes. Vi glömde tyvärr den gamla i taxin vi åkte med från Pärlmarknaden. Han gick till köpcentrumet som ligger bara ett kvarter härifrån. Ett köpcentrum som vi varit i tidigare – förra gången här i Beijing för att köpa lite matvaror. Men då hade vi bara snuddat vid det. Gisses var stort det var. Var i 6 våningar och väldigt djupt. Där fick Bosse springa en god stund innan han hittade en butik som hade barnkläder. Men det var inte en vanlig butik utan GAP for Kids. Som tur var så hade de både rea och han hittade en mössa där en tråd var lite uppfläkt. Så den var nedsatt till 88 Yuan och var riktigt fin och mysig. Så Bosse fick med beröm godkänt när han var åter på hotellet och visade sitt förvärv. I all fall från Helena. Hannes var väl måttligt förtjust i den skulle det visa sig…. :-)

På vägen tillbaka hade även Bosse handlat med sig nudlar, öl, Bacardi Breeze till nyårsslaget och en stor Coca-Cola. Han hade hittat en supermarket som var välsorterad bara ca 200 meter från vårt hotell. En butik som vi letat efter tidigare men då inte sett. Så det blev att vi festade på nudlar och Coca-Cola till nyårslunch och som alla lät sig väl smaka av :-)

Efter det så blev det lite mer slappande och inget mer direkt konkret som vi hittade på. Barnen lekte lite och vi vuxna satt vi datorn och surfade lite eller läste.

På kvällen gick vi ut för att äta och gick först till köpcentrumet som Bosse hade varit på tidigare. Han hade där sett att 2 stycken våningar bara var med matställen. Men när vi väl var där så var det inget som vi fastnade för utan vi bestämde att vi går till vårt ”vanliga” ställe för nyårsmiddagen. Det som ligger bredvid hotellet. Där vet vi att vi inte kommer bli besvikna och maten är i förhållandevis billig. Så var det även i kväll – god mat till en rimlig peng, 200 Yuan exakt, för 2 rätter och med ris, 2 öl och 2 Color.
Sedan var det hemgång och nyårsdansen började…. Vi har ju med en dator och till den har vi kopplat externa USB-högtalare. Via Spotify kunde vi då köra igång den traditionella nyårsdansen och där alla deltog glatt – även om det var Isac som försökte leda den. Var riktigt roligt att se att även lille Hannes var med och dansade loss :-)

Ja, sedan var det läggdags för de små medan de vuxna försökte Skype:a lite med sina nära och kära där hemma för att önska gott nytt år :-)
Det var vår nyårsafton det…. Inget som varit direkt upphetsande eller extra ordinärt. Men vet ni – vi är helt nöjda med det. Vi har haft tillräckligt med spänning och äventyr på den här resan så det räcker och bli över….

I morgon är klockan ställd på 07.00 för att vi ska kunna komma upp i tid och gå på Zoo. När vi vaknar då är det Isacs födelsedag och för er kära vänner – ja då har ni ringt in det nya året precis…. :-)

Så Gott Nytt År!
Bosse, Helena, Isac och Hannes

16 Responses to Nyårsafton 2011

 1. Charlothe 31 december, 2011 at 06:52 #

  Gott nytt år på er själva. Är och åker skidor över nyår och har det mysigt. Gatta Iac när han vaknar imorgon.
  Kram Charlothe

 2. Eva 31 december, 2011 at 07:10 #

  Önskar er ett riktigt fint 2012.
  Krama Isac från mig jag saknar honom.
  Eva

 3. anne bengtsson 31 december, 2011 at 07:43 #

  gott nytt år till er. Hoppas att nya året blir lungnare än det förra slutade.

 4. Lotta Stolth 31 december, 2011 at 08:16 #

  Gott Nytt År på er, vi har precis ätit hummer till förrätt och lax med kantareller och rårörda lingon, jättegott, är säker på att jag varit nöjd med nudlar i er situatuíon också, Kram på er och ha det så bra.

 5. Anna, Toni & Elliot 1 januari, 2012 at 09:15 #

  Ja må han leva, ja må han leva…stort GRATTIS till storebror.

  God fortsättning till er alla, Nu ser vi framemot ett bra 2012 !
  Kram

 6. Fam Lindgren 1 januari, 2012 at 01:21 #

  God fortsättning på det nya året och jättegrattis till isac på födelsedagen. Kan tänka oss att ni är ”färdigresta” för ett tag när ni kommit hem. Många kramar och all lycka i den sista etappen. Maria Fredrik och Charlie

 7. Ronny 1 januari, 2012 at 02:55 #

  Ge Isac ett stort Grattis från fam Carlansson på hans födelsedag!

  Ha en trevlig dag på Zoo….

  Ronny, Elin, m.fl.

 8. Fam Jacobsson 1 januari, 2012 at 03:10 #

  Gott Nytt år!
  Stort grattis till Isac på 5-årsdagen!
  Vi firade nyår med fam Lindencrona igår o de skickar stora styrkekramar o tänker på er de också!

  Kramar från Baggaberg

 9. Christer Sernemyr 1 januari, 2012 at 05:59 #

  Grattiskramar till Isac från oss! Vi firade nyår ihop med Jeppe Ulrika, Jocke Maike, Niclas Karoline i Snöstorp. Ha en bra dag på zoo! Kramar Från oss 5

 10. Ewa 1 januari, 2012 at 06:52 #

  Gott nytt år till er.

 11. Sofie Johansson 1 januari, 2012 at 08:01 #

  Grattis Isac 5-år!
  Hoppas ni får några fina sista dagar i Beijing på det nya året.

 12. Inger 1 januari, 2012 at 08:06 #

  God Fortsättning Och det verkar som ni börjar bli en
  Sammansvetsad familj.
  Vill passa på att skicka ett stort GRATTIS till Isac
  Kram önskar Inger och Peter

 13. Thomas Bigert 1 januari, 2012 at 08:10 #

  Vad härligt att saker börjar gå er väg.

  Du skulle kunna ge ut din rafflande blogg för att täcka extrakostnaderna. En riktig nagelbitare för oss på hemmaplan.
  Det är en sådan där resa som man inte vill vara med om, men är fantastisk att se tillbaks på.

  God fortsättning.

 14. Yvonne 2 januari, 2012 at 02:15 #

  GOD FORTSÄTTNING PÅ ER!

  Och ett jättegrattis till er fina lilla Hannes! Det ska bli så roligt att få träffa honom så småningom!

  Många varma lyckönskningar från oss i familjen Ahlström :-)

 15. Monika Gavlik 2 januari, 2012 at 06:25 #

  Gott nytt år till er alla!
  Grattis Isac i efterskott! Önskar alla flickorna Gavlik

 16. Maria McShane 3 januari, 2012 at 12:07 #

  Mycket nu med nyår så är lite sent på det . Stort grattis till Isac i efterskott från Alma och alla oss i Tygelsjö.

  OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!!!!! Tänk så mycket fint ni nu har framför er!!! Stor kram från oss

Kommentera