Framme i Beijing

Äntligen framme i Beijing och på vårt hotell. Nu sitter vi här kl. 1900 och är helt slut och planen är väl att det inte blir allt för sent i kväll. Även om vi har en annan tidszon i kroppen fortfarande kostar det på att sova på ett plan upprätt….. Förutom Isac då som hade förmånen att kunna sträcka ut på 2 stolar och ligga raklång mellan mamma och pappa :-)

Får se hur mycket bilder vi kan lägga upp här ifrån Beijing. Vi har gratis internet här på hotellrummet och vi inser varför…. Det går knappt att använda. Är oooootroligt långsamt men vi kommer väl göra ett par försök. Får dra ner bildstorleken ordentligt kanske först bara :-)

Resan har dock gått väldigt bra och flutit på bra. Vi lämnade Gullbrandstorp vid 12.15 tiden i går, tisdag, Men istället för att ta tåget ner så tog vi buss med Swebus och som gick 12.50. Vi var lite oroliga för vår packning, 4 st stora resväskor och 3 ryggsäckar…, för att ta det på Öresundståget som vi åkt tidigare med. Med tanke på allt som vi i har i väskorna och vad vi är på väg så vågade vi inte riskera att ta det på tåget med alla de stölder de har haft där. Förutom att det är lättare för Isac att röra sig på tåget så var det inte så stor skillnad på bekvämligheten. Bussen var väldigt bekväm och hade även uttag för 220v så vi kunde bl a ladda telefonen :-) Vi kom även med bussen in direkt till Kastrup och som vi var på vid 16-tiden.

Nu hade vi ju ett par timmar att slå igen och man var väl lite orolig för hur Isac skulle klara det. Men det gick jättebra – han var riktigt duktig och lyssnade t o m på oss (ibland…). Förutom att göra den obligatoriska shoppingen, lite sprit, parfym och godis (så vi klarar ett par lördagar till lilla gubben..) så hittade vi även O´learys pub där vi kunde ta en öl och en hamburgare tallrik. De är riktigt goda så är ni på Kastrup och behöver äta så rekommenderas de verkligen.

Bosse ställde en fråga under middagen hur vi satt på planet och när vi väl kontrollerade biljetterna så visade det sig att hon som hjälpt oss med incheckningen måste fått hjärnsläpp då ingen av oss satt ihop. Bosse fick springa iväg och ordna detta innan avresa så vi fick de sätena som var reserverade för oss vid bokning.

Mätta och belåtna så började vi bege oss mot gaten så att Isac äntligen skulle få sin lilla ”speldos” då vi hållit på detta under dagen. Väl inne på gate området så tog det inte lång tid innan vi fann likasinnade dvs att vi troligen skulle bli reskamrater under kommande veckor. Resan tog fart och Isac var lite spänd och kunde inte riktigt slappna av men när väl maten kom in så orkade han inte mer och på några sekunder så slöt sig de små bruna.

Ca 8 timmar senare landar vi i Beijing (som måste vara en av världen största flygplatser – man åker tåg inom området…). När vi går av så letar vi upp en bagagevagn och som vi går med tills en dam kommer fram till oss och säger något på Kinesiska. Hon vill att vi ska lämna vagnen för vi får inte ta med dem fram till Pass- och visumskontrollen. Under tiden som hon står där så säger Isac – ” Varför pratar hon så konstigt? Vad säger hon?”. Gulligt :-)

Efter vi klarat pass- och visumkontrollen fick vi vårt bagage med rekordfart och fortsatte mot slutdestinationen/utgången där vi skulle leta efter adoptionscentrums guide. Väl där så fann vi fler reskamrater och vi var totalt 7 familjer. Vi började samtal med några och det är då man inser att världen är bra liten ibland. Här står vi i Beijing och de vi talar med gjorde sin förra adoptionsresa ihop med en Halmstadfamilj som vi lärde känna i samband när vi adopterade Isac.

Avfärd mot Hotel Novotel Peace i Beijing och som ligger mitt i smeten. Mycket nära en shoppinggata vilken vi säkert kommer att besökas. Vi gör en snabbvisit inne på rummet och organiserar upp våra väskor innan vi beger oss ut för att få en bit mat. I väntan på hissen fick vi ett tips på en grannrestaurang som har bra kinesisk mat så vi begav oss dit. I väntan på vår mat så inser vi återigen vårt misstag att beställa på vårt europeiska sätt dvs en maträtt per person – mycket mat blev det och allt var jättegott så dit återvänder vi säkert dock med mindre beställning.

När vi var klara så gick vi åter till hotellet. Vi orkade inte gå ut och shoppa något. Väl tillbaka så går vi upp och inspektera poolen innan vi beger oss upp på rummet igen. Isac har godkänt det men har valt att vi väntar tills imorgon att bada då vi är lite piggare.

Nu har vi boat in oss lite och det är lite lyxigt där sitter vi med varsin go Talisker inköpt i taxfree och till detta lite kaffe och en chokladbit mmmm.

Det är snart dags för alla att gå att lägga sig då vi har en heldag planerad imorgon. Vi kommer starta dagen med 3 timmars vandring och sightseeing på Himmelska fridens torg samt Förbjudna staden. Vi är väl förberedda och tur är väl det då det är kallt och blåsigt så imorgon så är det långkalsongerna på det är ett som är säkert :-)

Sov så gott och må väl alla där hemma!

Lite bilder från dagen:

9 Responses to Framme i Beijing

 1. Eva 7 december, 2011 at 07:42 #

  Så skönt att Ni är framme….Spännade dagar väntar. Krama Isac från mig.

 2. Eva 7 december, 2011 at 07:50 #

  Isac är underbar så lätt att finna sig i nya situationer.
  Nyfiken och alert.
  Kram Eva

 3. Anne Bengtsson 7 december, 2011 at 08:42 #

  Vad roligt att höra från er. Skönt att vädret är ungefär detsamma som här, så behöver jag inte vara avundsjuk på det i alla fall. Skall bli roligt att se om Isac tycker att det är konstigt att dom ser ut som honom, men han kanske inte märker det.

 4. Morgan 7 december, 2011 at 08:45 #

  Hej på er, vad skönt att ni är framme, :) Avis jag är!! :P Jag får åka dit nästa år igen tror jag! :)

 5. Lina 7 december, 2011 at 09:12 #

  Härligt att ni är framme. synd att ni missat alla hagelskurar här hemma idag bara, …
  Och Sicken tur att ni shoppade med er godis, tänk va tråkigt att bara få Kinapuffar till lördagsgodis på ett sånt fantastiskt äventyr! För det finns inget annat godis där va? Va rädda om er <3

 6. Therese o Per 8 december, 2011 at 09:33 #

  Så otroligt roligt att Lillebror snart är hos er! Vi ser fram emot att följa ert äventyr och är så nyfikna på att lära känna honom så småningom. Isac blir säkert Halmstads stoltaste storebror!

 7. Lotta Stolth 9 december, 2011 at 08:42 #

  Skönt att resan gått bra, här är det som vanligt, snö, regn blåst och lite sol ibland. Känns otroligt skönt att det är fredag idag, sköt om er, Kram

 8. Niklas och Emelie 10 december, 2011 at 12:15 #

  Skönt att resan var bra . Här har det varit riktig storm . Med många hushåll utan el. Vi har el kvar tack o lov.
  Kram

 9. Fam Lindgren 12 december, 2011 at 07:04 #

  Härligt att resan gick bra Isac är en liten guldklimp. Man färdas tillbaka 3 år när vi var framme…Kramar

Kommentera