Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/00/147100/lillebror.bossefoto.se/public_html/wordpress/wp-content/themes/canvas/functions/admin-hooks.php on line 160

Dag 3 – Kinesiska muren och shopping :-)

I dag var klockan ställd på 06:15 då vi skulle fixa med att få ut bloggen från gårdagen då det var omöjligt igår kväll/natt då Internet strejkade. Jag Helena hade dock varit vaken sedan 5 tiden och kunde inte somna om utan fick ligga och höra på de 2 andra snarkisarna och gick upp lite innan för att rodda för dagen. På schemat stod busstur till Kinesiska muren, lunch samt lite shopping.

Vi gick ner till frukosten och redan där kände vi att kylan satt ifrån gårdagen så Bosse stack upp rummet för att hämta fleece till oss alla. Bosse och jag mumsa frukost men som vanligt den sista tiden så är det alltid något annat som är intressantare än äta frukost för Isac. Det skall bli roligt att se om det blir någon konkurrens senare när lillebror kommer in i bilden för vad vi vet är han matglad. Vi vet dock att Isac tar sig under dagen och kvällsmålet brukar ätas med stor aptit.

Väl ute vid bussen så började man känna av de tunga ögonlocken då det inte blivit så många timmars sömn. Vanessa, vår guide, försökte lära oss en del om de 12 olika djuren som symboliserar de olika åren och även historien kring dess uppståndelse. Vi fick även lära oss betydelsen av en del ord samt att räkna med fingrarna till 10 då de har olika gester för detta.

Färden från stan till kinesiska muren tog ca 2 timmar så ca 10:30 spatserade vi upp emot deras linbana. Kort stopp för att gå på toaletten och det var dags att ”rasta” Isac så inget händer. Vi vill ju inte att han kissar revir uppe på kinesiska muren. Väl där så hittar vi först enbart deras stående toaletter dvs ett hål i marken. Vi tänker vi får ta tjuren vid hornen – men det är inte lätt att fixa 2 personer inne på denna lilla plätt utan en olycka är framme och foten hamnar på fel plats. Precis när vi var på väg att stänga dörren så ropar en medresenär att det fanns 2 vanliga toaletter också vilka vi missat puhhh – lite enklare. Väl klara där var det dags för uppvärmning likt en Michelin gubbe så skulle jag klä på Isac full vintermundering – man blir helt slut av mindre.

Vi fortsätter vår väg upp mot muren och på vägen blir vi givetvis ”attackerade” av souvenir försäljare. Väl framme på linbaneområdet så slipper man dessa. Isac tyckte det var häftigt att åka linbana och givetvis blev det lite tjat direkt ”när ska vi åka ner” . Väl framme så skulle vi uppför dessa enorma trappsteg som ej var gjorda för barn och ”små” mammor men vi klarade det till slut. Isac och jag gick emellan några av tornen medans Bosse blev stående och prata med en del medresenärer. Det är en rätt häftig upplevelse att se – muren den fortsätter i oändlighet och det är fantastiska vyer.

Efter avslutad murbestigning var det dags att få lite energi i form av mini bananer, russin, vatten och Coca cola. Vi tänkte inte begå samma misstag som Bosse gjorde förra gången vid muren då han blev blåst av en försäljare i samband med dricka köp – say no more… denna gång var han i alla fall inte besviken.

Återigen på nervägen blir vi attackerade på nytt av diverse försäljare och de ger sig inte. Man kan köpa massor av souvenirer men det finns även en del fina hantverkare tyvärr så stannar man inte vid dessa då alla andra försäljare fortsätter som hökar. Sätter oss åter på bussen för att åka en bit till ett lunchställe. Vi kom fram till att det var samma ställe som man stannade vid förra gången vi var där och maten fick väl ett mellanbetyg. Bosse fick specialmat på 1 tallrik då merparten verkade innehålla ägg av något slag. Sedan bar det iväg ner mot Beijing igen och då tror jag merparten av alla slocknade. Vi la ner Isac och det tog inte lång tid innan han var borta – dock med visst motstånd då han inte tyckte att han var trött.

Vi fick alla en go liten eftermiddagsnapp innan nästa stopp på Yashow Market vilket är en av de marknader som finns i Beijing. Vi fick ca 1,5 timme på oss för att se om vi kunde fynda något. Vi kom ut med 3 tröjor och 2 jackor så denna gång prutade vi inte bort oss helt – troligen lurade stort men vi tycket vi fick bra saker. Skulle kunna handlat mer men Bosse var inte så intresserad utan tycker som vanligt att vi kan ta det senare. Undrar om det blir enklare med 2 barn i stället för 1??

Kan väl säga att provning gjordes av flertalet jackor men då man blivit lite fylligare så gick en hel del bort. Som vanligt så finns det många av de som säljer som kan rätt så bra svenska så det går inte att prata hur som helst.

När vi kom åter till hotellet beställde vi en vepa av vår guide där vår sons namn och betydelse står med kinesiska tecken samt en jadestämpel med hans namn på. Något vi även gjorde åt Isac när vi var här förra gången. Efter det så gick vi upp och gjort en liten snabbräd på rummet innan vi gick ut och åt på samma restaurang när vi kom. Men den här gången hade vi sällskap av ett annat par, Tommy och Helena från Borlänge, som vi lärt känna på resan. Är alltid trevligt att sitta och prata med andra par och som har samma bakgrund som oss när det gäller barnlösheten. Vi behöver som Tommy sa inte förklara så mycket även om det naturligtvis inte är ett problem i vanliga fall heller. Den här gången hade vi dock lärt oss av vårt misstag från dag 1 att beställa in en rätt per person. Nu delade vi på 3 rätter på alla och det räckte och blev över ändå. Kostade 261 Yuan för 3 rätter, 3 öl och 2 Coca Cola. Inte det billigaste stället i Beijing kanske men helt ok priser ändå tyckte vi. Det var i alla fall otroligt gott :-)

Efter vi var klara så gick vi tillbaka mot hotellet och Bosse blev nästan omgående överfallen av en hysterisk mamma med en lite dotter och som ville ha pengar. Men det var bara att lägga upp minen av ointresse som visas även våra luffare i Gullbrandstorp :-) och gå vidare. Till hotellet gick vi ganska tidigt, 1930, då morgondagen innebär att vi ska flyga till Taiyuan och där vi ska få vår efterlängtade son på måndag. Vi var därför tvungna att packa om våra resväskor pga restriktioner av vikt på inrikesplanen här i Kina. Man får max ta med 20 kg per person. Det kan säkert låta mycket men vi har en del att ta med oss, dels för vår nya son, men även för oss själva. Är lite kallare där än här – 16 grader, har vi sett. Så tills i morgon har vi packat om och lagt överflödet i en resväska som vi kommer låta få vara kvar här i Beijing och hotellet då vi kommer åter hit nästkommande lördag igen.

Innan dess så han Bosse och Isac bad i badkaret på hotellrummet. Gradantalet på vattnet var nog betydligt högre än det sagda i poolen, 28 grader. Att bada tillsammans var premiär då vi inte har något badkar hemma i Gullbrandstorp. Isac han var som vanligt tokig vilket han blir så fort han får vattenkontakt :-)

Vi har även i kväll haft en liten succé artad teknisk erfarenhet då vi har lyckat att tala med båda föräldraparen, dvs våra föräldrar, via Skype :-) Så nu har vi fått uppdaterat allt om busvädret som råder där hemma :-)

Som sagt – i morgon åker vi till Taiyuan. Så den vardag och verklighet som vi idag känner kommer snart att ändras. Är bara snart 2 dagar kvar tills vi träffar vår son. 3 st blir 4 st. Vi känner båda en stor förväntan och otålighet men naturligtvis finns även tankar på hur det kommer bli med allt. Framförallt har vi en medicinsk faktor som vi måste ta hänsyn till och som vi också inte heller vet fullt ut hur det är. Sedan är frågan om hur Isac kommer ta sin roll som storebror och hur han kommer hantera hela situationen. Som vi tidigare har skrivit så är det inte länge sedan han inte visste något annat än att det bara var han :-)

Till sist – foton hoppas att vi kunna få upp så småningom. Så återvänd gärna till våra andra dagar lite då och då för att se om det blivit uppdaterade. Vi lägger bilderna längst ner i bloggen. Går det inte här i dag eller under morgonen i Beijing så hoppas vi på att vi kan få en bättre uppkoppling när vi kommer till hotellet i Taiyuan. Som vi tidigare har skrivit så är inte internet förbindelsen här den bästa direkt…

Allt gott – Bosse, Helena och Isac

3 Responses to Dag 3 – Kinesiska muren och shopping :-)

 1. inger Carlansson 9 december, 2011 at 10:11 #

  Hejsan på er! Så härligt att höra av er och att allt verkar bra.Även Isac verkar finna sig till rätta och han kommer säkert att hjälpa till med lillebror. Han är ju en väldigt duktig kille.Skall bli spännande att höra om allt som kommer att hända och snart är det måndag…
  Många kramar till er alla,och en extra till storebror-
  Kram Inger o Peter

 2. Eva 10 december, 2011 at 01:20 #

  Hej, så roligt att följa er på ert äventyr.
  I morgon har vi Lucia på förskolan och kommer att sakna Isac så klart, han sjunger och tecknar så fint.
  Kram Eva

 3. Britt-marie nilsson 10 december, 2011 at 01:58 #

  Det är helt otroligt att följa er på er resa.Ni är så fantastiska att kunna skriva om allt ni är med om .Skall bli så spännande att följa er hela vägen,En stor varm kram till er alla 4 och lycka till.

Kommentera