Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/00/147100/lillebror.bossefoto.se/public_html/wordpress/wp-content/themes/canvas/functions/admin-hooks.php on line 160

Dagen före L – L som i Lillebror

I dag har det känts som vi bara gått och väntat. Väntat att äntligen få ge sig iväg och träffa vår efterlängtade son och lillebror.

Helena var lite skeptiskt igår kväll när vi skulle sova alla tre under samma täcke. De har nämligen ett stort gemensamt täcke för vår dubbelsäng. Vi undrade hur det skulle gå då vi vet att Isac håller på och sparkar av sig täcket fram och åter under nätterna. Kan dock meddelat att natten har varit lugn utan större bråk.

Idag så hade vi bestämt att äta sen frukost då vi inte hade något inplanerat förrän under eftermiddagen. Helena vaknade lite tidigare än utsatt alarm och satte igång datorn för att fortsätta översättningen av våra frågor till barnhemmet. Hann inte sitta så länge innan Isac knorrade ”Mamma du måste gå och lägga dig”. Så det var startskottet för dagen dock hann Isac och Bosse mysa lite. Isac började titta på kinesiskt barnprogram vilket han tycker om. Men efter en stund så började det pipa mer och mer ifrån det rummet. Efter flertalet frågor och diskussioner så kom det fram att han hade ont i magen – trolig orsak att han var hungrig – ÄNTLIGEN tänkte vi……

Isac hann även med att kommentera sin pappas mage. Högt och tydligt förkunnande han:
”Pappa, du är en tjockis. Äter du mer så kommer din mage att spricka….”
Misstänker att någon har viskat i hans öra…… :-)

Vi gick ner till frukost och skulle börja plocka till oss lite mat. Men då började mannen vid bordet bredvid bolma på en cigarett för fullt. Känns inte så särskilt skönt att sitta och äta i ett rökmoln så Bosse fixade nytt bord lite längre bort. Det är väl en av de största nackdelarna här. Man verkar helt omedvetna om det som större delen av världen har gjort – dvs man har rökfritt i restaurangerna. Vi fixade fram lite mat till Isac och som blev sittande och titta på folk som vanligt – inte mycket som landade i magen. Frukosten är lite enklare här än i Beijing och det är också lite svårare att göra sig förstådd då flertalet ej kan någon engelska. Vi åt på och hör o häpna när Isac plötsligt fick sitta i pappas knä så slank det ner en helt ok frukost. En tanke är att det tar lite tid för honom att vakna till men idag hade vi ju tiden att sitta utan någon stress till möten etc. Magonten hade även försvunnit….

Vi bestämde med familjen Byström att poolen skulle invigas. Vi var kvar lite länge på vårt rum så Bosse fick sondera om de andra redan gått till poolen samt hur vi skulle få tag i handdukar etc. Han hittade familjen vid poolen så vi gick också ner dit. Isac och Bosse skulle bada så badmössa på för Isac vilket är obligatoriskt. Vi tog för givet att detta inte gällde Bosse. Väl inne vid poolen så var det rätt så slitet i jämförelse med hotellet i Beijing dock så var det klart varmare. Göran hade fått låna en typ av ”badmössa” liknar regnmössa som man kommer ihåg att ens mammor fick hos frisören när de lagt håret – dagens första skratt.

När det lekts och summit en stund så var det dags att återgå till rummet. Väl åter så ringde vår guide och nämnde att vi skulle träffas 15:30 för en shoppingtur. Bosse kontrollerade att Byströms också fått informationen samt att vi skulle äta lunch vi 14 tiden nere på den ”västerländska” restaurangen.

Vi satte igång filmen Ice Age 3 men ögonen blev för trötta på oss föräldrar men Isac kollade på för fullt så det blev en liten eftermiddags nap. Vi gick ner för att äta lunch. Isac fick spagetti och köttfärs sås som han delade med Filippa – han åt med stor aptit. Det vi märkt är att det tar lång tid att få in mat och dryck även om vi kan se att restaurangen knappast har något folk. Blev en helt OK lunch för ca 200 yuan.

Efter lunchen träffade vi Hellen igen och åkte till Wal-Mart för att handla. Dels för oss själva men även gåvor till anställda på barnhemmet som vår son kommer ifrån. Tidigare hade vi dock handlat med oss fin choklad från Sverige vilket är dyrt här och som uppskattas. Här blev det till barnhemmet lite leksaker, ersättningskläder och kakor samt en hudlotion serie. I övrigt handlade vi även lite frukt, en jacka till Lillebror, barnfilmer på kinesiska, nudlar, vatten, läsk, chips och öl :-)

När vi kom åter till hotellet så gick vi igenom lite tider och rutiner med Hellen. Vi kommer i morgon åka ca 14.40 (07:40 hemma) till CCAA:s kontor för att skriva under de första papperna och träffa vår son. Tisdagen kommer bli ytterligare papper som ska skrivas under och då Lillebror officiellt kommer bli vår. Som tur var så fick vi reda på att vi inte kommer resa till Datong och barnhemmet under tisdagen utan att de blivit flyttat till onsdagen. Att vi skriver som tur var är för att vi gärna vill lära känna vår nya son bättre innan vi ger oss av på en sådan lång tur (tar ca 4 timmar enkel). Det som dock är positivt med att det är långt är att anknytningsprocessen kan underlättas genom att vi får en naturlig närhet under resan.

Vi avslutade kvällen men gemensam lunch på en av restaurangerna på hotellet och gick därefter upp på vårt rum och tog en varsin öl. Medan vi vuxna satt och pratade så såg Isac och Filippa på den tecknade filmen Rio i rummet bredvid. Men det dröjde inte länge förrän flera av de vuxna började gäspa och se på klockan…. Så det blev ganska snart läggdags för alla :-)

Ja, du, lillebror – nu är det bara timmar kvar till vi träffas. Det liv som vi alla i dag vet och känner kommer för alltid att bli förändrat. Du kommer få en mamma, en pappa och en storebror. Vi kommer få en ny liten prins, en efterlängtad son, och som vi vill ge all vår kärlek och omvårdnad till. Du ska veta lillebror att du är så efterlängtad. Lillebror – välkommen till vår familj. Familjen Johansson på Hallavägen 24 i Gullbrandstorp, Sverige.

Bosse, Helena och Isac

9 Responses to Dagen före L – L som i Lillebror

 1. Eva 11 december, 2011 at 06:15 #

  Nyss hemkommen från ett fint Luciafirande på förskolan. Vi hade tur med vädret- kallt men inget regn. Barnen sjöng så fint och stödtecknade till några sånger vi lärt dem- föräldrarna var såååå imponerade. Be Isac sjunga Ida´s visa han kan alla tecken till den!
  Kram Eva

 2. Sofie Johansson 11 december, 2011 at 09:23 #

  Nu är det nära. Jag blir så rörd här på andra sidan jordklotet. Det är helt fantastiskt hur ett barn helt ovetande om världen kan få denna möjlighet och en helt ny egen underbar familj som bara längtar… Ni får uppleva allt så intensivt på denna korta tid. Glöm inte att stanna upp och reflektera över ”the moment”
  Svårt att förstå hur det känns. Tänker på er!
  Kram Sofie

 3. Elin 11 december, 2011 at 10:09 #

  Åh, det är så fint att läsa er och er resa till Lillebror ! Imorgon är den stora dagen, lycka till (eller vad säger man..?) jag tänker på er !

  Stora kramar /Elin :)

 4. Ewa 12 december, 2011 at 12:15 #

  Hej
  Jag önskar er all lycka och hoppas allt går bra. Lillebror kommer att få en go storebror och fantastisk föräldrar och ni får ett till litet mirakel i era liv. Varma hälsningar från oss.

 5. Monica Collryd 12 december, 2011 at 02:16 #

  Härligt att höra att ni är i Taiyuan. Minnena från vår egen resa blir genast klarare och jag kan ana er förväntan och all spänning. Jag hoppas att ni kan sova gott i natt och att dagen imorgon svischar förbi tills ni står där på kontoret och ser er son (en liten stjärngosse på självaste Luciadagen!!) gå in genom dörren! Tänker på er!

 6. Niklas och Emelie 12 december, 2011 at 05:17 #

  Förstår att dagen känns lång. Men imorgon är ni 4 i familjen. må så gott.kram

 7. Anne Bengtsson 12 december, 2011 at 06:38 #

  Så fint ni skriver, jag tänker mycket på er idag, när detta skrivs så har ni träffats. Kram Anne

 8. Karin Davidsson 12 december, 2011 at 07:30 #

  Det är jätteroligt att följa er på resan. Och nu har ni fått träffa Lillebror! Så spännande. Lycka till med allt! Kram Karin

 9. Fam Lindgren 12 december, 2011 at 09:09 #

  Tack för alla härliga ögonblicksbilder! Vi önskar er allt gott med ert möte med lillebror!

Kommentera