Visumet klart, VAB och efterlängtat samtal

10 dagar kvar … faktiskt! :-)

I dag började dagen med att jag fick stanna hemma för VAB av Isac. Termometern visade 38,2 grader på morgonen men han var rätt mycket piggare i alla fall. Efter frukost så åkte Helena i väg till Göteborg för att hämta våra visum till Kina. Hon skulle då även passa på att åka inom IKEA igen samt ta en tur till Ge-Kås för att handla lite till lillebror.

Bilder från lokalen där man ansöker om visum i Göteborg:

Efter frukost så gick jag och Isac ut med Giza. Isac fick ta sin balanscykel för gå ville han inte. Vi skulle bara ta en kort tur runt kvarteret så Giza skulle få göra av sig. Inte någon längre med tanke på att Isac var sjuk. Under promenaden ringde telefonen. Ett 08 nr och som jag inte kände igen. Trodde först att det var ett jobbsamtal så jag tänkte trycka bort det då jag hade Isac i släptåg. Men något gjorde att jag svarade i alla fall, och tur var det….. Det var Birgitta från Adoptionscentrum som ringde. ”Hej, det är Birgitta från AC. Jag ville bara ringa och bekräfta att ni nu kan bekräfta era biljetter till den 6 september. Ni kommer få inbjudningsbrevet när ni kommer till Kina istället för att det skickas till er. Det är ett undantagsfall och som det gör då ärenden är angelägna och för att ni vill hem till jul. Jag bekräfta detta via mail och kommer då även skicka en lista med alla familjer som ska resa med”. Finns en gud? :-) )) Vilket underbart samtal och vilken tur jag inte tryckte bort henne. Ringde genast till Helena och berättade den glada nyheten. Rationell som Helena är så fick jag genast anvisningar om att jag måste ringa och boka tid med kardiologen, Resebolaget och syster Lisa :-) Vilket jag gjorde och vi fick tid på barnklinken hos Solweig Danielsson, vår helt fantastiska kardiolog, måndagen den 9 januari. Malin, som sekreteraren som jag talade med hette, sa att hon även skulle se om hon inte kunde ordna med Tropikundersökningen. Hon skulle skicka kallelse för båda sa hon. Helt fantastiskt :-)

Isac ser på film

Under dagen har jag jobbat en del hemifrån medan Isac sysselsatt sig själv genom att se på film (Rio är en favorit nu). Men när man sitter där så blir man helt förundrad och undrar hur man ska hinna med allt som nu måste ordnas på några dagar… Jag har nog inte riktigt fattat att vi varit så nära. Nu är det mer konkret. Vi ska faktiskt iväg och vi ska redan åka den 6 december… ÅåÅÅÅ, helt fantastiskt! Älskade son, jag längtar så till att äntligen att få träffa dig. Hålla dig i min famn. Krama dig. Undrar vad du gör nu lillebror? Undrar vad du tänker på? Undra om du vet, eller känner, att ditt liv håller på att förändras drastiskt. Snart, väldigt snart. Den trygghet som du i dag har ska ändras mot en annan trygghet. Ett annat liv. För liv, liv ska du få min älskade och efterlängtade son.

Märkligt på något sätt att man kan känna kärlek till en person man aldrig har träffat. Men det kan man – den låga som brinner inom mig är svår att förklara. När jag ser bilder på dig lillebror så fylls jag av sådan värme att jag ofta blir väldigt ementionell. Tårar kommer ofta. Kan inte förklara varför.

Resten av dagen gick vi i väntan på att Helena skulle komma hem. Lagade mat, Lasangett med sallad, och som jag och Isac åt framför TV:n. När vi såg på ”På spåret” och det blev musik så reser sig Isac plötsligt och säger:

- ”Får jag dansa?”
- Ja, naturligtvis, svara jag.
Medan han går fram till golvet framför TV:n säger han:
- Jag är kär…..
- Va????
- Jag är kär!
- I vem då?
Han pekar på TV:n och hon som sjunger, Tove Styrke.
- I henne???
- Ja, hon har så fina kläder… Jag är kär.

Undra när han nu ska flytta…?? :-)

Helena dök upp så småning om och hade gjort en hel del fynd och förvärv. Lillebror ska förhoppningsvis inte sakna något nu. Men som jag säger – det mesta vi köper här kommer från Kina….. Om man bortser från T-shirts som var fullständigt omöjligt att hitta när vi var där förra gången.

Väder: Mulet och grått, och regn. 8 grader, sydvästlig vind 9 m/s var det vid ca 14.00. Men det har blåst periodvist ordentligt.

Inga kommentarer ännu

Kommentera