Lillebrors rum och piratkalas

9 dagar kvar…..

Lillebrors rum ska göra i ordning

I dag skulle vi igentligen varit på fotbollsavslutning men det blev inget med det. Isac var ordentligt hostig på morgonen så vi avstod. Men det blev bättre under förmiddagen så vi ringde till Mikael och Linda och hörde om det var ok för dem att vi kom på Kevins piratkalas, vilket det var. Dagen har annars gått i röjningens tecken och i ordningställande av lillebrors rum, vårt gamla kontorsrum. Är inte klokt hur mycket man kan samla på sig till ingen nytta. Så nu har det slängts en hel del.

På eftermiddagen så åkte jag och Isac till Kevins piratkalas medan Helena stannad hemma och fortsatte med röjningen. Som det sig bör på ett piratkalas ska man vara utklädd. Lite bilder ser du nedan. Som födelsdagspresent gav Isac Kevin en legobyggsats. Det som förvånade mig mycket var att när vi kom dit så var Isac otroligt blyg och vågade inte närma sig de andra barnen. Han ville vara väldigt nära mig och såg knappt på de andra. Märkligt, men han kanske inte känner sig så bra ändå som vi trodde. De blev dock mycket bättre efterhand – framförallt efter de satt sig vid bordet och mumsat på amerikanska pannkakor.

Efter maten så fick de leka. Linda var bl a annnat lekledare för en lek som gick ut på att vara still när hon räknat till 3. Var liiite svårare än vad man kunde tror för de små. Efter en hård kamp så kom i alla fall Isac på 3:e plats av 8 st och fick som pris ett kinderägg.

Bilder från kalaset och vår pirat :-) :

När vi kom hem så överraskade Helena mig genom att installerat och fått igång vår dator efter flytten från kontorsrummet. Skrivbord med dator står nu i vardagsrummet. Inte den mest idealiska platsen direkt med det får bli tills vi fått i ordning på källaren och kan flytta ner allt dit. Huvudsaken är att lillebror får ett eget rum att husera i.

Till kvällsmat beställde vi pizza från den lokala pizzerian här i Gullbrandstorp. Tyvärr blev det tjafs med Isac igen om att äta och det slutade med den här gången att jag tog bort den för honom. Det blev stora protester men det blev ingen mer pizza. Efter vi ätit så såg vi lite på TV och sedan gjorde vi, eller i huvudsak Helena, klart lillebrors rum. Ska lägga upp en bild i morgon på det :-)

Läste även något hemskt på en blogg från en annat par Helena lärt känna och som ska åka till Kina och hämta sin dotter. Var att ett par som väntar på sin son aldrig kommer få träffa honom pga att hans lilla hjärta inte orkade längre. Herrgud, jag vill bara nu komma iväg och träffa lillebror och få honom i vår vård. Så att han kan få genomföra sin väntande och behövande operation. Vi känner och lider verkligen med den drabbade familjen.

Vädret i dag: ca 7 grader, lite sol emellanåt men mestandels halvklart, 7 grader, sydvästlig vind 9 m/s

 

 

 

Inga kommentarer ännu

Kommentera