Veckan som gått – det börjar ordna sig…

Då är det drygt 9 dagar kvar innan resan bär av till Kina den 6 december.
Håller på för fullt med alla förberedelser då allt har gått i kanonfart och man känner sig rätt sleten då det inte blir många timmars sömn per natt.
Vi har ju även haft Isac lite krasslig i veckan och efterdyningarna kring det samt att det nog är mycket som surrar i hans lilla huvud har gjort att nattsömnen för oss allihop har påverkats.

Min vana trogen så har jag mina listor som kontroll på allt som skall utföras. Ny lista tog fart i tisdags natt – Vad vore livet utan excel listor :-)

Torsdagen fick jag vara hemma och VABar för Isac då han hade feber. Som vanligt är han en tapper liten kille och denna dag fick han slappa och ta det lugnt.
Torsdags kväll var som ett gympa pass. Jag började med lite step träning med vikter i form av att flytta alla böcker ner till källarens gästrum. Steg 2 innehöll lite stryketräning då 2 bokhyllor skulle nedför trappan. Steg 3 lite nedtempo i form av att få upp böckerna i hyllorna igen. Mycket rensades dock – skönt!!! VARFÖR sparar man på så mycket s k i t….

I fredags så hade jag stor turné – mot Göteborg för att hämta visum, kompletterings handling på IKEA och Ullared för resan. På väg upp så ringde Bosse och sa att AC ringt honom att vi nu kan bekräfta våra biljetter till den 6:e december YIPPIE!! Direkt kom nya åtgärder till Bosse gör det , kolla det osv. (varför skall man alltid vara så strukturerad)
På Gekås så blev det ny resväska, hittade en del kläder till lillebror samt är nu även klar med julklapparna till båda grabbarna samt Isacs födelsedag. Kom hem till färdiglagad mat och en kall öl – den satt inte fel. Avslutade kvällen med att packa upp alla saker från Gekås för att visa alla mina fynd för Bosse – som vanligt hmhmhm inför varje sak. Undrar om han sett vad jag visat honom :-) . Därefter vad det paketinslagning så att allt var säkrat så att inte Isac skulle få syn på något.

Fokus i helgen har annars varit att få ihop lillebrors rum. Givetvis så är det ett av rummen med mest saker att gå igenom och alla dessa saker skall givetvis få nya platser.
Så jag har spenderat stor del på att röja och vänt upp och ner på huset så att lillebror har ett rum när vi kommer hem. Bosse har givetvis hjälpt till men har andra uppgifter tilldelat sig av min superba lista. Han försvinner dock bort i andra tankar så man får stöta på :-) . Lördag kväll så är då rummet äntligen någorlunda klart – ja ja det skall fixas till lite senare.

Imorse så inspekterade Isac rummet noggrannt då hans avlagda leksaker fanns i rummet. Han har nu återupptäckt alla leksaker så vi får se om han godtar att lillebror får leka med dem.
Har under dagen varit lite slappa och varit på middag hos svärföräldrarna då svärfar fyllt 77 år i veckan. Det har sedan varit lugnt här inne men full storm utomhus och vi har gjort lite kontroller kring försäkringar, resa till flygplatsen, planering kring vår föräldraledighet mm.

Känns så skönt att äntligen ha konkreta datum att ta på.
Den 12:e december är vår första träff med lillebror i Taiyuan och dagen efter så blir det besök i Datong och hans barnhem.

Lång resa och så snart efter att ha träffats men det är det väl värt.

China here we come…..

 

 

Inga kommentarer ännu

Kommentera