Visum Kina, IKEA och simskole- avslutning

I dag for vi direkt på morgonen vid 0730 till Göteborg för att skaffa oss visum till Kina. Men det gick inte riktigt som vi tänkt oss. För det första så hade man flyttat kontoret från Grönsakstorget till Folkungagatan 14. Det var i och för sig ett mycket bättre och trevligare kontor än det tidigare samt att personalen kunde bättre engelska än tidigare. Men det som var sämre var att vi inte kunde få våra visum direkt utan var tvugna att vänta minst en dag för att få dem. Trots att vi ändå hade begärta och ville betala extra för express. Så när vi fick den informationen så sa vi att då tar vi vanligt (och sparade 1500 SEK…) och hämtar dem senare i veckan.

Det höll även på att strula till sig ordentligt för att vi inte hade med oss Isacs gamla pass från Kina. Detta pga att de skall makulera hans kinesiska visum/pass. Hade Isacs utresevisum funnits i hans svenska pass hade det varit OK men finns det endast i hans kinesiska pass. Man får i Kina inte ha 2 st olika medborgarskap och som vi förstod det så skulle han kunnat använda sitt Kinapass då detta ej makulerats hos konsulatet….. Nu löste det sig ändå då vi alla var med uppe och för att de var medgörliga och tillmötesgående. Men de nämnde att när vi kommer nästa gång är det bra om vi tar med det upp vilket vi kommer att göra när vi hämtar ut alla våra visum (även då de kräver hans namn på kinesiska….).

Inköp av ryggsäck och ny kompaktkamera

Efter vi varit på konsulatet åkte vi och lämnade Helena på IKEA. Jag och Isac åkte tillbaka till stan och mot Scandinavian Photo. Var ute efter en ny ryggsäck att ha med på resan och som rymmer mina objektiv och en dator. Hittade en som verkar toppen, en LowPro Runner X450 AW, men är nu lite osäkra på om den får tas med ombord på flygplanet då den kan vara lite för stor. Men enligt återförsäljaren skulle den vara godkänd. Vi får se – har skickat en förfrågan till resebolaget. Köpte även en ny kompaktkamera till firman då jag saknat en bra länge, en Canon G12. Tror den ska komplettera bra min vanliga systemkamera. Hm, skulle nog kunna gå här lika länge som Helena på IKEA…

När vi var klarar åkte vi tillbaka till IKEA och hjälpte Helena att shoppa diverse nya saker till Lillebror. Han ska ju ha lite nya saker och inte bara ärva efter Isac :-)

På kvällen var det tillslut dags för Isac att göra avslut på sin simskolekurs. Tro det eller ej – han fick godkänt och kan nu gå vidare till de stora killarna och tjejerna. Fick stolt med sig både diplom och märket sköldpaddan hem :-)

Här är lite bilder från Simskolan:


Väder i dag: Mulet och ca 8 grader på dagen.

 

Inga kommentarer ännu

Kommentera